-3 cawan pati santan
-4 sudu besar tepung jagung
-4 sudu besar gula
-1 sudu besar serbuk koko
-sedikit garam
Cara :
-Panaskan 2 cawan santan dan 4 sudu besar gula di dalam periuk untuk membentuk SEBATIAN 1.
-1 cawan santan, 4 sudu besar tepung jagung, 1 sudu besar serbuk koko dan sedikit garam di adunkan dalam mangkuk menjadi SEBATIAN 2.
-Apabila SEBATIAN 1 dalam periuk mendidih, SEBATIAN 2 di masukkan kedalam SEBATIAN 1.
-Gaul kedua-dua sebatian di dalam periuk sehingga menjadi sedikit pekat.
-Tuang ke dalam bekas atau loyang.
-Sejukkan di dalam peti.
-1 cawan santan, 4 sudu besar tepung jagung, 1 sudu besar serbuk koko dan sedikit garam di adunkan dalam mangkuk menjadi SEBATIAN 2.
-Apabila SEBATIAN 1 dalam periuk mendidih, SEBATIAN 2 di masukkan kedalam SEBATIAN 1.
-Gaul kedua-dua sebatian di dalam periuk sehingga menjadi sedikit pekat.
-Tuang ke dalam bekas atau loyang.
-Sejukkan di dalam peti.
selamat mencuba.. :)
No comments:
Post a Comment