Monday 13 February 2012

Resepi : Kek Gula Hangus


Bahan :

-2 cawan gula halus
-2 cawan air
-2 cawan tepung gandum
-4 biji telur
-2 sudu teh baking powder
-3 sudu besar air panas (mendidih)
-1 tin susu cair
-250 gm mentega

Cara:

-Panaskan gula halus hingga menjadi hangus.
-Masukkan 2 cawan air dan biarkan mendidih hingga 1/2 cawan.
-Biarkan sejuk.
-Di dalam mangkuk, masukkan susu cair, tepung, telur dan mentega hingga menjadi sebati dengan perlahan-lahan.
-Masukkan baking powder dengan air panas.
-Masukkan ke dalam acuan kek dan bakar di dalam kepanasan 180C selama 40 minit dan tutup.

selamat mencuba.. :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA. JANGAN LUPA FOLLOW DAN DATANG LAGI !!! ^.^)Y

No comments:

Post a Comment